Batteri till solceller

Solcellsanläggning och batteri för smartare elförbrukning

Till ett mindre hushåll som har en elförbrukning på 8 000 kWh/år rekommenderar vi 20 monokristallina solcellspaneler som tillsammans producerar 5000 kWh/år*. Här rekommenderar vi Solcellen.nu:s solcellsbatteri med en lagringskapacitet på 7,5 kWh. Det räcker för att driva belysning och mindre hushållsapparater på egen solel efter att solen gått ner.

GEL- eller litiumbatterilagring

Som standard är batteriet GEL eller gelébatterier som är underhållsfria och släpper inte av ånga eller syre (kan vara inomhus). GEL batterier har en användbar nettokapacitet på ca. 50% av bruttokapaciteten och en förväntad hållbarhetstid på 5-6 år. Du kan uppgradera ditt system till ett litium-batteri som varar i 20 år och fyller 5 gånger mindre. Litium kostar ca. dubbel men håller ca. 4 gånger längre, så den totala ekonomin i litium är mycket bättre. Uppgraderingspriset kan ses längst ner under tillbehör.

Energimätare

Observera att vissa system kan kompensera för alla 3 faser (även med enfas växelriktare). De flesta andra hybridsystem gör det inte.

Detta är möjligt genom att man installerar en energimätare i brädet som läser hushållskonsumtionen sekundärt och kontrollerar omformaren. Utan energimätaren kompenserar omformaren endast för en fas, vilket resulterar i en något lägre egen konsumtion.

Du måste vara inloggad för att kommentera